Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Δελτίο τύπου της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα συμμετέχει στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας για το 112

Στις 11 Φεβρουαρίου 2012, θα εορταστεί και στην Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Ημέρα για το 112, τον πανευρωπαϊκό αριθμό επειγόντων. Το 112, που σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο είναι σχεδόν άγνωστο στην Ελλάδα, λειτουργεί σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συνδέει μέσω κινητών και σταθερών τηλεφώνων τους πολίτες που κινδυνεύουν από τραυματισμό, πυρκαγιά ή εγκληματική ενέργεια με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης (ασθενοφόρα, πυροσβεστική, αστυνομία). Ο φετινός εορτασμός είναι αφιερωμένος στην καρδιακή ανακοπή, την σημαντικότερη στατιστικά αιτία κλήσης του 112 πανευρωπαϊκά.

Με τη συνεργασία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και τη συμβολή της 112 Foundation, διοργανώνονται δύο εκπαιδευτικές ημερίδες με επίκεντρο τις πρώτες ενέργειες που πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση καρδιακής ανακοπής (Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση – ΚΑΡΠΑ). Και οι δύο ημερίδες περιλαμβάνουν θεωρητικές εισηγήσεις, επίδειξη χρήσης αυτόματου απινιδωτή και πρακτική εκπαίδευση στην ΚΑΡΠΑ. Η συμμετοχή και στις δύο ημερίδες είναι ελεύθερη.

α) Στην Αθήνα, η ημερίδα «Με το Χέρι στην Καρδιά» οργανώνεται από το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διεθνής Ιατρική Διαχείριση Κρίσεων Υγείας» Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (καθ. Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ) υπό την αιγίδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αμφιθέατρο Δρακόπουλος, Κεντρικό Κτήριο Πανεπιστημίου Αθηνών στα Προπύλαια.
Έναρξη 9:30. Εγγραφές μέσω της ειδικής φόρμας εγγραφής στον ιστότοπο του ΠΜΣ «Διεθνής Ιατρική – Διαχείριση Κρίσεων Υγείας» http://crisis.med.uoa.gr/ το αργότερο μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου 2012 (Πληροφορίες : Γραμματεία ΠΜΣ «Διεθνής Ιατρική - Διαχείριση Κρίσεων Υγείας», Επισκόπου Μαρία, Θεμελή Έλενα, Χαντζή Δώρα τηλ.: 210-7461451, e-mail: elthe17@yahoo.fr)

β) Στο Ηράκλειο Κρήτης η ημερίδα οργανώνεται με τη συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης, του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης-Europe Direct και την υποστήριξη των Γραφείων Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Ηρακλείου από το ΕΚΑΒ Κρήτης (Διευθυντής: Δημήτρης Βουρβαχάκης) στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου.
Έναρξη 10:00. Δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου 2012 (Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2810 377213, κα Ματθαιάκη Ευφροσύνη - Ώρες επικοινωνίας: 10:00 - 15:00 Ε-mail: e.mattheaki@ekab.gr).
Περισσότερες πληροφορίες στο www.112.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου